RU

Ғалымдар неліктен таңғы асқа қуырылған жұмыртқа жеуге болмайтынын түсіндірді

Көпшілік қуырылған жұмыртқада адам ағзасына қажетті ақуыз бар деп пайымдайды. Бірақ шетелдік диетологтар таңғы асқа қуырылған жұмыртқаны пайдалануды шектеу керек деп отыр. Бұл туралы Baq.kz агенттігі хабарлайды.

Стокгольмдағы Каролин институтының ғалымдары қуырылған еттің де зиян екенін айтады. Оны аз мөлшерде күнделікті қолдану ұйқы безі обырына шалдығуға әкеліп соғады екен.

«Күнделікті 50 грамм қуырылған етті қолдану ұйқы безі обырының даму қаупін 19 пайызға арттырады. Ал осындай тағамның 100 грамы обыр ауруына шалдығу қаупін 40 пайызға арттырады», - дейді дәрігерлер.

Сонымен қатар, Гарвард медицина орталығының зерттеушілері қуырылған беконды тұрақты тұтыну мен адамдардағы инсульт қаупі арасындағы байланысты зерттеді.

Сарапшылар күнделікті 360 грамм қуырылған ет (бекон) жегенде ерлердің инсультке шалдығуы 28%-ға, ал әйелдерде 19 пайызға артатынын айтты.

Дәрігерлер таңғы асқа бекон, шұжық пен қуырылған жұмыртқа жейтін адамдарға оның орнына суға піскен жұмыртқа немесе тауықтың төс етін пайдануға кеңес береді.

Тағы оқыңыздар:

Қырғызстанда сайлау күні 19 жастағы бойжеткен зорланды

Головкиннің статистикасын бүлдірген төреші жазадан құтылып кетті

Айсұлтан Назарбаев Қазақстан футбол федерациясындағы қызметінен кетті

Қасиетті рамазанда мұсылман қызды өлтірген қылмыскер өлім жазасына кесілуі мүмкін

Автобуспен жүрген экс-депутат астаналықтарды қарапайымдылығымен тәнтті етті (фото)

Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/1651069-ghalymdar-nege-tanhghy-asqa-quyrylghan-zhu.html