RU
Кәуаптың денсаулыққа зиян тұстарын білесіз бе?
Жаңалықтар Денсаулық және сұлулық

Кәуаптың денсаулыққа зиян тұстарын білесіз бе?

Рассказать Вконтакте

Оксфорд университетінің ғалымдары отқа піскен тағам жүрек қан-тамырлары ауруларына әкеп соқтыратынын анықтаған. Олар тағамды әзірлеу барысында электр плитасын пайдаланған жөн деген тұжырымға келген деп хабарлайды lenta.ru-ға сілтеме жасаған NUR.KZ.

Фото: ekburg.tv

Фото: ekburg.tv

Зерттеуге 30-79 жас аралығындағы барлығы 341 730 қытай азаматы қатысқан. Олар Қытай азаматтарынан тағам әзірлеуде қандай отын пайдаланатындықтарын әрі оны аптасына қанша рет қолданады деп сұрап көрген. Нәтижесінде, отқа піскен тамақты аптасына бір-ақ рет пайданаланатын азаматтардың жүрек-қан тамырлары ауруларына жиі шалдыға бермейтінін анықталған.

Дәлірек айтқанда, олардың 22,5 пайызы ас әзірлеуде құрғақ отынды соңғы 30 жыл бойы, 24,6 пайызы – соңғы 10-29 жыл, ал 53 пайызы 10 жылдан аз уақыт қолданғандығы анықталған. Жалпы зерттеу барысында 8304 адам жүрек-қан тамырлары ауруларынан көз жұмғаны белгілі болған.

Осыған орай, ғалымдар тағам даярлауда құрғақ отыннан гөрі, электр газды пайдалану жөн деген қорытындыға келген.

Сіздің реакцияңыз
0
0
1
1
1
0
0
Спасибо за Ваше мнение Вы уже голосовали
Тағы да оқыңыздар
Пікір
Mailfire view pixel