RU
Аз тұтыну керек: Картоптың ауруға душар ететіні анықталды
Жаңалықтар Калейдоскоп

Аз тұтыну керек: Картоптың ауруға душар ететіні анықталды

Рассказать Вконтакте

Жапон ғалымдары жүргізген зерттеу жұмысының арқасында картоптың қант диабетіне шалдықтыратынын анықтады. Олар қуырылған картопты аптасына екі реттен артық пайдаланбауға ескертті деп жазады segodnya.ua сайтына сілтеме жасаған NUR.KZ.

Фото: darakchi.uz

Фото: darakchi.uz
Source: Facebook

Танымал диетолог Яна Кравченко да жапондық мамандардың мәлімдемесімен толықтай келісетінін жеткізген.

"Картоп жоғары гликемикалық көрсеткішке ие, сол себепті ол расында да қандағы қант деңгейін күрт арттыруға бейім", — деді диетолог.

Бұл мәселе аясында зерттеу жүргізген ғалымдар қуырылған картопты аптасына тек екі мәрте тұтынуға болатынын дәлелдеген.

Олардың айтуынша, картоптың ең қауіпсіз түрі ол қайнатылған немесе қабығымен қақтап пісірілгені.

"Бастысы, картоптың ыстық күйде болуы шарт. Өйткені крахмал тезірек сіңіп кетеді. Сондай-ақ, картопты көкөніс қосып пісірілген ет және балықпен де бірге жеу зиянды емес. Оған басқа көкөкністердің қант деңгейінің көтеріліп кетуіне жол бермеуі себеп", - деді мамандар.

Сіздің реакцияңыз
2
3
0
0
3
3
1
Спасибо за Ваше мнение Вы уже голосовали
Тағы да оқыңыздар
Пікір
Mailfire view pixel