Top.Mail.Ru

Сайт нұсқасы

ru kz

Зектілері

Қысқатолқынды пештің біз білмейтін ғажаптары қандай?

Опубликовано:

Әдетте көп адам қысқатолқынды пешті тек ас жылытуға ғана қолданады. Ал шын мәнінде оны тұрмыстағы көптеген істі жеңілдету үшін пайдалана аласыз. Олай болса bigpicture.ru сайтына сілтеме жасаған NUR.KZ порталы қысқатолқынды пештің сіз білмейтін ғажаптарын назарға ұсынады.

Көрнекі фото желіден алынды
Көрнекі фото желіден алынды: UGC

1. Пиязды жыламай тураңыз

Пияздың қабығын тазалаған соң, оның бас-аяғын кесіп тастап, қысқатолқынды пешке 30-40 секундқа қойыңыз. Оның дәмі мен бойындағы барлық пайдалы дәрумендері жоғалмайды. Тек, турау барысында сіздің көзіңізден жас шығармайтын болады.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

2. Ұзақ уақыт сақталған дәмдеуіштің иісін қайтарыңыз

Әдетте ұзақ уақыт сақталған соң, иісін жоғалтатын дәрумендерді қысқытолқынды пешке 15 секундқа жылыту арқылы қайта қалпына келтіруге болады.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

3. Майды ерітіңіз

Кез-келген майды қысқатолқынды пешке 1 минутқа қойсаңыз, ол сұйық күйге айналып шыға келеді.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

4. Қатып қаллған нанды жұмасртыңыз

Ол үшін қатып қалған наныңызды ылғал қағаз немесе матаға орап, қысқатолқынды пешке 10-20 секундқа қойыңыз. Егер жеткілікті дәрежеде жұмсармаса, осы әрекетті қайталауға болады.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

5. Сендвич пен басқа да піскен нан өнімдерін жылытқанда, ол жұмсақ күйге түсіп, еріп кетпес үшін сыртын қағазбен орап барып жылытыңыз.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

6. Жаңғақ немесе бадамды қуырыңыз

Ол үшін қуырғалы тұрған жаңғағыңызды майдалап езіп, ыдысқа саласыз да қысқатолқынды пешке 1 минутқа қоясыз. Қажетті деңгейге жеткенше бұл әрекетті қайталай беруге болады.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

7. Үйдегі ыдысыңыздың сапасын тексеріңіз

Пластмассадан жасалған ыдыс-ақтардың сапасы мен жарамдылығын тексеру үшін оның ішіне су құйылған бокалды салып, жылытуға қоясыз. Бірер минуттан соң ашқанда ыдыстың ішіндегі су жылып, ал ыдыстың өзі бір қалыпты температурада тұрса, онда ыдыс үшін алаңдамасаңыз болады. Ал егер ыдыс та сумен қосылып ысып кетсе, онда тез арада пешті ауыстыру керек.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

8. Қысқатолқынды пеште жұмыртқа қуырып, омлет дайындауға болады

Жұмыртқаны жарып, оның үстіне ірімшік, тұз, дәмдеуіштеріңізді қосыңыз да, пешке үш минутқа қалдырыңыз. Қайта келгенде сізді дайын тағам күтіп тұрады.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

9. Лимонның шырынын көбірек алуға болады

Лимонды турамас бұрын қысқатолқынды пешке 10-20 секундқа қойып қоямыз. Содан кейін оны сықсаңыз, процесс жеңіл әрі шырыны да көбірек болады.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

10. Сарымсақтың қабығын тазалауды да қысқатолқынды пешке жылыту арқылы едәуір жеңілдетуге болады.

Фото: Big Picture
Фото: Big Picture: UGC

11. Жеміс-жидектердің қабығын оңай тазалау үшін де аздап қысқатолқынды пеште жылытып жіберу керек.

Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/kaleidoscope/1717113-kyskatolkyndy-pesti-biz-bilmejtin-gazaptary-kandaj/

pixel