Top.Mail.Ru

Сайт нұсқасы

ru kz

Зектілері

Жаз уақытысында қалай тамақатану керек?

Опубликовано:

Әр мезгілдің өзіндік тамақтану тәртібі болуы тиіс. Мамандар көктем мен қыста үнемі қолданатын тағамдарды жазда жеу қауіпті екенін айтты деп хабарлайды segodnya.ua сайтына сілтеме жасаған NUR.KZ.

Фото: favim.ru
Фото: favim.ru: UGC

Дұрыс тамақтану тек салмақ тастау үшін емес денсаулық тұрақтылығын сақтау үшін өте пайдалы дүние. Диетолог мамандар дұрыс тамақатнбаған жағдайда ауыр дерттерге шалдығып қалу қаупі туындайтынын айтты.

Мәселен, көктемде ас мәзірінен макарон, ботқа мен етті шығармаған адамдар бұл затты жаз уақытысында жемеуі тиіс. Өйткені, аптап ыстықта мұндай тамақтану тәртібі жүрек ауруына әкеп соғуы мүмкін.

"Тамақтанудың бұл түрі жазда аса қауіпті. Жүрек аурулары, қан қысымының ұлғаюы мен тахикардиаға шалдықтыруы әбден мүмкін
Мұндай ыстық кезде сиыр мен шошқа етін жемеген абзал. Олардың орнына көкөністерді көбірек қолданыңыздар", - деді мамандар.

Ал, егерде жазда жаңбыр жауып күн суытса, ондай кезде сүт өнімдері мен суық қырыққабат сорпасын неғұрлым көп ішкен абзал. Тамақтанудың бұл түрі қан қысымын тұрақтандырып, ауа-райының ауысуының жүрекке қатты әсер етпеуіне көмектеседі.

Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/health/1742224-zaz-uakytysynda-kalaj-tamakatanu-kerek/

pixel