jitsu gif branding logo appbranding logo app
Тағам

    Дәмді әрі нәрлі кәуәп: Нұрзина Серікбаевадан етті ерекше маринадтаудың құпиясы

    Маринадталған кәуап таяқшалары. Көрнекі сурет
    Маринадталған кәуап таяқшалары. Көрнекі сурет: pixabay.com

    Кәуапты даярлаудын бұрын оның маринадына ерекше көңіл бөлген жөн. Осыған орай, бүгін сіздермен кәуапты маринадтың ерекше әдісімен бөлісетін боламыз.

    КЛЮЧЕВЫЕ МОМЕНТЫ
    close
    Данный текст создан автоматически при помощи ИИ и не проходил проверку редактора, поэтому может содержать фактологические или грамматические ошибки. Подробности в публикации
    • Нұрзина Серікбаева кәуәпті ерекше маринадтау әдісін ұсынады, оған сиыр немесе қой еті, құйрық май және түрлі дәмдеуіштер қолданылады.
    • Маринад үшін қызанақ, киви және пияз блендерде араластырылып, оған дәмдеуіштер мен сұйық май қосылады.
    • Ет маринадқа салынып, бір түн тоңазытқышта сақталады, ал құйрық май пісірер алдында 20 минутқа қосылады, содан кейін кәуәп таяқшаларға тізіліп, отта пісіріледі.

    Кәуәп - Кавказ халықтарының ең сүйікті тағамдарының бірі. Маринады ерекше даярланатын кәуаптың рецебімен бүгін сіздерді фкдблогер Нұрзина Серікбаева таныстырады.

    Сипаттамасы

    Асхана: Кавказ елдері

    Санаты: басты тағам

    Дайындалу уақыты: 15 минут

    Дайын болу уақыты: 25-30 минут

    Құрамы

    Сиыр еті - 2 кг 700 г

    Құйрық май - 300 г

    Тұз - 25 г

    Қара бұрыш - 5 г

    Кристалды тұз - 12 г

    Кориандр - 5 г

    Кәуәпқа арналған дәмдеуіш - 40 г

    Киви - 100 г

    Пияз - 250 г

    Қызанақ - 200 г

    Сұйық май - 100 г

    Дайындалуы

    1. Кәуап етін ірілеу етіп тураймыз

    Кәуәп етін тураймыз. Көрнекі сурет
    Кәуәп етін тураймыз. Көрнекі сурет: pixabay.com

    Кәуап үшін сиыр немесе қой етін пайдалансаңыздар болады. Ол үшін етті ірілеу етіп турап, онымен бірге құйрық майды да дайындап қоясыздар. Құйрық майды кәуәпті пісірердің алдында 20 минут бұрын маринадтауға қойсаңыздар болады.

    2. Маринадтың көкөністерін дайындаймыз

    Маринадқа қажет көкөністерді дайындаймыз. Көрнекі сурет
    Маринадқа қажет көкөністерді дайындаймыз. Көрнекі сурет: pixabay.com

    Маринадқа қажет қызанақ, киви және пияздың қабығын аршып, турап дайындап қоямыз. Сосын үшеуін блендерге саламыз.

    3. Дәмдеуіштер мен сұйық май қосамыз

    Cұйық май мен дәмдеуіштерді қосамыз. Көрнекі сурет
    Cұйық май мен дәмдеуіштерді қосамыз. Көрнекі сурет: pixabay.com

    Көкөністердің үстінен дәмдеуіштер мен сұйық майды қосамыз. Дәмдеуіштердің мөлшерін өз қалауызша өзгертуге болады. Барлығын блендермен жақсылап араластырып, сұйық консистенцияға айналдырамыз.

    4. Етті маринадтаймыз

    Етті маринадтаймыз. Көрнекі сурет
    Етті маринадтаймыз. Көрнекі сурет: pixabay.com

    Дайын болған маринадты етке қосамыз. Барлығын жақсылап араластырамыз. Сосын кәуәп етін үш сағат бөлме температурасында сақтаймыз. Кейін тоңазытқышқа бір түнге, маринад әбден сіңу үшін салып қоямыз. Құйрық майды тек пісірердің алдында 20 минутқа осы маринадқа саламыз. Ол жұмсақ болғандықтан, маринад тез сіңетін болады.

    5. Кәуәп етін таяқшаларға тіземіз

    Кәуәп етін таяқшаларға тіземіз. Көрнекі сурет
    Кәуәп етін таяқшаларға тіземіз. Көрнекі сурет: pixabay.com

    Бір түннен кейін, маринадталған етті таяқшаларға тіземіз. Маринадқа құйрық майды қосуды ұмытпайпыз. Кәуәп етін қалауыңызша қатқан нан ұнтақтарына аунатып алсаңыз болады.

    6. Кәуәпті пісіреміз

    Кәуәпті пісіреміз. Көрнекі сурет
    Кәуәпті пісіреміз. Көрнекі сурет: pixabay.com

    Кәуәпті отқа апарып, еті әбден жұмсарғанша, бабымен пісіреміз. Дәл осындай маринад кез келген етті жұмсақ әрі нәрлі етіп шығарады. Дайын кәуәпті дастарханға пиязбен бірге ұсынсаңыз болады.

    Барлығын бірінші болып біліп отырыңыз

    Бізге жазылып, Қазақстанның өзекті жаңалықтарынан, қызықты суреттер, видеолар мен эксклюзивтерден хабардар болыңыз.

    Instagram
    Сақтаулылар
    Мұнда әзірше бос
    Жарияланым парақшасында «
    » батырмасын қолданып, оны сақтаулылар тізіміне қосыңыз.