RU
Қандай азық-түліктер қатерлі ісіктің пайда болу қаупін азайтады?

Қандай азық-түліктер қатерлі ісіктің пайда болу қаупін азайтады?

Рассказать Вконтакте

Құрамы флавоноидтарға бай азық-түліктерді тұрақты түрде қабылдау қатерлі ісік пен жүрек-қан тамырлары ауруларының пайда болу қаупін азайтады деп хабарлайды РИА Новости-ге сілтеме жасаған KAZ.NUR.KZ.

Көрнекі сурет: pixabay.com

Көрнекі сурет: pixabay.com

Nature журналында жарияланған зерттеуге сәйкес, ғалымдар тобы 23 жыл бойы Данияның 56 мың тұрғынының тамақтану рационына талдау жасаған.

Зерттеу басталған кезде олар 52-ден 60 жасқа дейінгі аралықта болған. Ғылыми тәжірибе жүргізілген уақыт ішінде зерттеу қатысушыларынан 14083 адам қайтыс болған. Олардың 4065-і жүрек-қан тамырлары, ал 6299-ы онкологиялық аурулардан көз жұмған.

Белгілі болғандай, үнемі (күніне кемінде 500 мг) цитрустық жемістер, қаражидек, алма, көк шай және басқа да флавоноидтарға бай азық-түлік жеген адамдар ұзағырақ өмір сүрген және өздерін жақсы сезінген.

Ең қызығы, бұндай азық-түліктер темекі мен алкогольді ішімдікке құмар адамдарға барынша пайдасын тигізген.

Алайда, ғалымдар флавоноидтардың темекі мен алкогольден келетін залалды жоймайтынын, тек оны жеңілдететінін ескертеді.

Сіздің реакцияңыз
0
0
0
1
0
0
0
Спасибо за Ваше мнение Вы уже голосовали
Тағы да оқыңыздар
Жүктеу...
Mailfire view pixel