RU

Жеміс шырынын қандай жағдайда ішуге болмайды?

Жеміс шырынын аш қарынға ішу ішектің микрофлорасына кері ықпал етеді. Принстонский университетінің құрамына кіретін Льюис Сиглердің ыпалдастық геномика институтының ғалымдары осындай қорытындыға келді.

Жеміс шырынын қандай жағдайда ішуге болмайды?
Жеміс шырынын қандай жағдайда ішуге болмайды?: UGC

Мамандар эксперимент кезінде тышқандарға аш қарынға шырын мен шәрбат берген.

Бұл жағдайда аш ішек жеміс шырынын ыдырата алмайтыны анықталды: ол тікелей тоқ ішекке түсіп, микроорганизмге ауыр зиян келтіреді. Бұл жаңа сығылған шырындарға да қатысты.

Сонымен қатар, ғалымдар жеміс қантының 90%-ы осы аш ішекке сіңетінін атап өтті.

Зерттеушілер шырынды аз мөлшерде және тек тамақтан кейін ішуге кеңес беріп отыр. Мұндай тәсіл ас қорыту жүйелеріне түсетін салмақты азайтып, ішектің микрофлорасын зақымдамайды.

Назар аударыңыз! NUR.KZ сайтында пікір қалдыру ережесі өзгертілді. Өз пікіріңізді білдіру үшін тіркеліңіз. Оны қалай жасау керектігін мына жерден көре аласыз>

Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/health/1717849-zemis-syrynyn-kandaj-zagdajda-isuge-bolmajdy/