Туристердің зәресін ұшыратын әлемдегі ең оғаш 20 ұлттық тағам
Опубликовано:
Саяхатшылардың көбі дәм татуға батпайтын әлемдегі ең оғаш 20 ұлттық тағамды NUR.KZ порталы fishki.net сайтына сілтеме жасап назарға ұсынады.

1. Smalahove - Норвегия

Пісірілген қойдың басы.
2. Basashi - Жапония

Сашими түрінде берілетін шикі жылқы еті.
3. Chapulines - Мексика

Қуырылған шегірткелер.
4. Дуриан - Таиланд

Өте жиіркенішті иіске ие жеміс түрі.
5. Zwiebelmettwurst - Германия

Шикі шошқа еті.
6. Cuy asado - Эквадор

"Куи асадо" - теңіз шошқасынан әзірленген тағам.
7. Теңіз жұмыртқасы - Барбадос

Теңіз кірпісінің етінен әзірленген тағам.
8. Мопане жұлдызқұрты - Африка

Бұл жұлдызқұрттың еті өңірде басқа еттерден төрт есе қымбат тұрады.
9. Balut - Филиппин

Үйректің жұмыртқада дамыған эмбрионы.
10. Arroz de cabidela - Португалия

Өз қанына әзірленген көжек пен балапанның еті.
11. Vegemite - Австралия

Вегемит - көкөністер мен ашытқыдан әзірленген өте қою әрі тұзды тағам.
12. Butod - Малайзия

Жәндіктердің дернәсілдері. Кейбірі оларды тірідей жейді.
13. Kercha - Алжир

Фаршталған қой қарыны.
14. Бақаның аяқтары - Франция

Әдетте бақаның аяқтарын қуырып жейді.
15. Soused Herring - Нидерланд

Шикі майшабақ.
16. "Жүзжылдық жұмыртқа" - Қытай

Ауа жоқ жерде бірнеше ай бойы сақталып әзірленетін жұмыртқа.
17. P'tcha - Израиль

Бұзау аяқтарынан жасалатын тағам.
18. Flæskesvær - Дания

Қуырылып кептірілген шошқа терісі.
19. Soondae - Оңтүстік Корея

Сундэ - қан аралас шұжық.
20. Surströmming - Швеция

Сюрстрёмминг - жарты жыл бойы сақталатын консервіленген майшабақ.
Бізбен бөлісер қызықты әрі маңызды жаңалығыңыз болса, NUR.KZ порталының WhatsApp нөміріне жолдаңыз: + 7 747 535 12 98
Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/kaleidoscope/1726264-turisterdi-zresin-syratyn-lemdegi-e-ogas-20-lttyk-tagam/