Туристердің зәресін ұшыратын әлемдегі ең оғаш 20 ұлттық тағам
Жарияланған күні:
Саяхатшылардың көбі дәм татуға батпайтын әлемдегі ең оғаш 20 ұлттық тағамды NUR.KZ порталы fishki.net сайтына сілтеме жасап назарға ұсынады.
1. Smalahove - Норвегия
Пісірілген қойдың басы.
2. Basashi - Жапония
Сашими түрінде берілетін шикі жылқы еті.
3. Chapulines - Мексика
Қуырылған шегірткелер.
4. Дуриан - Таиланд
Өте жиіркенішті иіске ие жеміс түрі.
5. Zwiebelmettwurst - Германия
Шикі шошқа еті.
6. Cuy asado - Эквадор
"Куи асадо" - теңіз шошқасынан әзірленген тағам.
7. Теңіз жұмыртқасы - Барбадос
Теңіз кірпісінің етінен әзірленген тағам.
8. Мопане жұлдызқұрты - Африка
Бұл жұлдызқұрттың еті өңірде басқа еттерден төрт есе қымбат тұрады.
9. Balut - Филиппин
Үйректің жұмыртқада дамыған эмбрионы.
10. Arroz de cabidela - Португалия
Өз қанына әзірленген көжек пен балапанның еті.
11. Vegemite - Австралия
Вегемит - көкөністер мен ашытқыдан әзірленген өте қою әрі тұзды тағам.
12. Butod - Малайзия
Жәндіктердің дернәсілдері. Кейбірі оларды тірідей жейді.
13. Kercha - Алжир
Фаршталған қой қарыны.
14. Бақаның аяқтары - Франция
Әдетте бақаның аяқтарын қуырып жейді.
15. Soused Herring - Нидерланд
Шикі майшабақ.
16. "Жүзжылдық жұмыртқа" - Қытай
Ауа жоқ жерде бірнеше ай бойы сақталып әзірленетін жұмыртқа.
17. P'tcha - Израиль
Бұзау аяқтарынан жасалатын тағам.
18. Flæskesvær - Дания
Қуырылып кептірілген шошқа терісі.
19. Soondae - Оңтүстік Корея
Сундэ - қан аралас шұжық.
20. Surströmming - Швеция
Сюрстрёмминг - жарты жыл бойы сақталатын консервіленген майшабақ.
Бізбен бөлісер қызықты әрі маңызды жаңалығыңыз болса, NUR.KZ порталының WhatsApp нөміріне жолдаңыз: + 7 747 535 12 98
Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/kaleidoscope/1726264-turisterdi-zresin-syratyn-lemdegi-e-ogas-20-lttyk-tagam/