Top.Mail.Ru

Сайт нұсқасы

ru kz

Зектілері

Ауызашарға Ариана Дәуренқызынан рецепт: жапон пелменін қалай пісіреді

Опубликовано:

Жапон тұшпарасы. Скриншот
Жапон тұшпарасы. Скриншот: YouTube/Nariman Ariana

Жұқа қамыр мен дәмді cалма - жапондардың гедза атты тұшпарасының негізгі құпиясы болып саналады. Мұндай пелмендерді үй жағдайында дайындау өте оңай. Төмендегі рецептіге назар аударып, дәмді тұшпараның жасалу жолымен таныс болыңыздар.

Ең дәмді рецептілермен Ариана Дәуренқызының YouTubе арнасынан таныс бола аласыздар. ол үшін, аталған арнаға жазылып, пікір қалдыруды ұмытпаңыздар.

Жапондардың жұқа қамырдан дайындалатын ұлттық тұшпарасы гедза деп аталады. Ел арасында аталған тағамның шығуына байланысты бірнеше аңыз бар. Олардың ішінде ең танымалы - гедза тұшпарасы Хань династиясы тұсында өмір сүрген, дәрігер Чжану Цзи ойлап тапқан цзяоцзы қытайлық пелмендердің бір нұсқасы болып табылады. Қазіргі таңда тұшпараның туралған қызыл және ақ ет, балық пен теңіз өнімдерінен дайындалатын бірнеше түрі бар. Жапондар тұшпараның салмасыеа еттен бөлек орамжапырақ, жасыл жуа, шпинат, саңырауқұлақ және сәбіз қосады.

Сипаттамасы

Асхана: Жапония

Санаты: басты тағам

Дайын болу уақыты: 5 минут

Дайындау уақыты: 40 минут

Бір порцияға арналған калория мөлшері: 187 ккал

Құрамы

Аскөк - дәміне қарай

Соя соусы - 2 шай қасық

Паприка - дәміне қарай

Жоғары сортты бидай ұны - 300 г

Сәбіз - 1 дана

Өсімдік майы - 4 ас қасық

Пияз - 1 дана

Орамжапырақ - 300 г

Тұз - дәміне қарай

Қара бұрыш - дәміне қарай

Су - 180 мл

Тауық филесі - 300 г

Дайындалуы

1. Филені тураңыз

Тауық филесін тураймыз. Скриншот
Тауық филесін тураймыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Тауық филесін турамастан бұрын, оны аздап қуырып аламыз. Сонда тауық еті біркелкі болып туралады және езіліп кетпейді. Филені қалыңдығы 5 мм-дей етіп, кішкентай шаршы пішінде тураймыз.

2. Көкөністерді дайындаймыз

Салмаға көкөністерді турап, дайындаймыз. Скриншот
Салмаға көкөністерді турап, дайындаймыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Пияз бен сәбізді қабығынан аршып, жақсылап жуамыз. Пиязды жіңішке, кішкентай шеңбер пішінде тураймыз. Сәбізді ұсақ үккіштен өткіземіз. Орамжапырақты ұсақ, шаршы етіп тураймыз.

3. Көкөністерді қуырамыз.

Табаға 2–3 ас қасық өсімдік майын құйып, оны қыздырамыз. Оған пиязды салып, 2–3 минут қуырып аламыз. Сосын сәбізді салып, тағы 3–4 минут қуырамыз. Қуырған кезде көкөністерді араластырып отырған жөн. Көкөністерді 5 минуттай қуырып, отты өшіріп, филе бар ыдысқа саламыз.

4. Аскөк пен дәмдеуіштерді қосамыз

Cалмасына дәмдеуіштерді қосамыз. Скриншот
Cалмасына дәмдеуіштерді қосамыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Аскөкті ұсақтау етіп турап, салмаға саламыз. Дәміне қарай дәмдеуіштерді қосамыз. Сосын соя соусын қосып, жақсылап араластырамыз.

5. Қамыр илейміз

Қамыр илейміз. Скриншот
Қамыр илейміз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Суды сәл жылытып, оған 1 шай қасық тұз қосамыз. Терең ыдысқа ұнды елеп аламыз. Ұнның ортасын ашып, оған 1 ас қасық өсімдік майын құямыз. Сосын суын аз-аздан қосып, жұмыр қамыр илейміз. Қамырды 10 минутқа тындырып қоямыз.

6. Қамырды жаямыз

Қамырды жаямыз. Скриншот
Қамырды жаямыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Тынған қамырды алдымен ұн сеуіп, қолмен иін қандырып аламыз. Сосын оқтаумен қалыңдығын 2 мм етіп жаямыз. Қамырды алдымен ұзын жолақша, кейін жолақшаларды шаршы етіп кесеміз.

7. Қамырға салмасын саламыз

Қамырға салмасын саламыз. Скриншот
Қамырға салмасын саламыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Әр төртбұрыштың ішіне жарты ас қасықтай салманы салып, қамырды түйеміз. Ортасын ашық етіп қалдырамыз.

8. Тұшпараны пісіреміз

Тұшпараны пісіреміз. Скриншот
Тұшпараны пісіреміз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Дайын пелмендерді аздап өсімдік майы бар, қыздырылған табаға саламыз. Оларды қызарғанша қуырып аламыз. Сосын табаға аздаған көлемде ыстық су құйып, табаның қақпағын жауып қоямыз. Тағамды 2–3 минут бойы бұқтырамыз. Дайын тұшпараларды тәрелкеге салып, дастарханға ұсынамыз.

Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/lady/2068905-auyzasarga-ariana-daurenqyzynan-recept-zapon-pelmenin-qalai-pisiredi/

pixel