Top.Mail.Ru

Сайт нұсқасы

ru kz

Зектілері

Ірімшік қосылған картоп құймақтары: Ариана ұсынған дәмді әрі ерекше рецепт

Жарияланған күні:

Ірімшік қосылған картоп құймақтары. Көрнекі сурет
Ірімшік қосылған картоп құймақтары. Көрнекі сурет: pixabay.com

Құймақтарды әдетте жұмыртқа мен ұннан жасайды. Десе де, картоп қосылған құймақ жайлы естімеген боларсыздар. Бүгінгі материалда ірімшік қосылған картоп құймақтары туралы айтатын боламыз.

Ірімшік қосылған картоп құймақтарының рецебін танымал фудблогер Ариана Дәуренқызы ұсынады. Блогердің YouTube арнасынан өзге де дәмі тіл үйіретін тағамдардың рецебімен таныс бола аласыздар.

Сипаттамасы

Асхана: Славян елдері

Санаты: тіскебасар

Дайындалу уақыты: 15 минут

Дайын болу уақыты: 10 минут

Құрамы

Жұмыртқа - 3

Картоп - 4-5 дана

Тұз - дәміне қарай

Ыстық сүт - 400 мл

Аскөк - дәміне қарай

Ірімшік (сулугуни) - 70 гр

Өсімдік майы - 4 ас қасық

Ұн - 150 гр

Дайындалуы

1. Қайнатылған картопты еземіз

Картопты еземіз. Скриншот
Картопты еземіз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Қайнатылған 4-5 дана картопты шұңғыл ыдысқа салып, жақсылап езіп аламыз.

2. Жұмыртқа қосамыз

Жұмыртқа қосамыз. Скриншот
Жұмыртқа қосамыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Картоп езбесінің үстіне үш дана жұмыртқаны қосамыз. Дәміне қарай тұз себеміз. Сосын бәрін жақсылап араластырамыз.

3. Ыстық сүт қосамыз

Ыстық сүт қосамыз. Скриншот
Ыстық сүт қосамыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Дайын болған картоп езбесіне ыстық сүттің жартысын қосамыз. Тағы да жақсылап араластырамыз.

4. Ұн қосамыз

Ұн қосамыз. Скриншот
Ұн қосамыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Қоспаға ұнды біртіндеп қосып, біркелкі етіп араластырамыз. Бұл ретте қамырдың іртік болып шықпауы үшін, ұнды шанышқымен жақсылап араластырған жөн.

5. Ірімшік пен аскөкті қосамыз

Ірімшік пен аскөкті қосамыз. Скриншот
Ірімшік пен аскөкті қосамыз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Құймақтың қамырына алдымен аскөкті, кейін ірімшікті қосамыз. Сосын бәрін жақсылап араластырамыз. Негізгі массаға сүттің қалған бөлігін қосып, араластырамыз. Соңында сұйық май қосып, тағы да жақсылап араластырып аламыз.

6. Құймақты ыстық табада пісіреміз

Құймақты пісіреміз. Скриншот
Құймақты пісіреміз. Скриншот: YouTube/ Nariman Ariana

Табаны пеште қыздырып, құймақты ожаумен құямыз. Осылайша, құймақтың қамыры біткенше, толықтай пісіріп шығамыз. Құймақтар жұқа әрі дәмді болып шығады.

Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/lady/2090558-irimshik-qosylgan-kartop-quimaqtary-ariana-usyngan-damdi-ari-erekshe-retsept/