Чизбургерді үйде қалай жасауға болады: Ариана Дәуренқызының тәсілі
Жарияланған күні:
Чизбургер - тартылған ет пен ашытылған наннан даярланатын, балалардың сүйіп жейтін фастфуд тағамдарының бірі. Қоғамдық орындарда жиі сатылатын тағамды үй жағдайында қалай дайындауға болады? Ариана Дәуренқызы арнайы рецебін ұсынады.
Тойымды әрі нәрлі чизбургерлердің жасалу әдісін танымал фудблогер Ариана Дәуренқызы ұсынады. Блогердің YouTube парақшасынан осы сынды өзге де көптеген тағамның рецебімен таныс бола аласыздар.
Сипаттамасы
Асхана: Еуропа
Санаты: тіскебасар
Дайындалу уақыты: 10 минут
Дайын болу уақыты: 40 минут
Құрамы
Сиырдың тартылған еті - 150 г
Қант - 20 г
Қызанақ - 1 дана
Ұн - 350 г
Cүт - 200 мл
Өсімдік майы - 30 мл
Майонез - 2 ас қасық
Пияз - 1 дана
Күнжіт - дәміне қарай
Кетчуп - 2 ас қасық
Тұз - 1.5 шай қасық
Қара бұрыш - 1 шай қасық
Құрғақ дрожжи - 5 г
Жұмыртқаның ағы мен сарысы - 1 дана
82,5% сары май - 50 г
Қатты ірімшік - қалауыңызша
Дайындалуы
1. Қамырдың ашытқысын дайындаймыз
Алдымен сүтті жылытып, шұңғыл ыдысқа құямыз. Сосын оған жарты шай қасық тұз, қант пен жұмыртқаның ағын және құрғақ ашытқыны қосамыз. Бәрін венчикпен жақсылап араластырамыз.
2. Қамыр илейміз
Жылы сүткен біртіндер еленген ұнды қосамыз. Сосын сары майды саламыз. Жұмсақ қамыр илейміз. Дайын болған қамырды көтерілу үшін, 1,5 сағатқа уақытқа, бетін жауып, жылы орап қойып қоямыз.
3. Салмасын дайындаймыз
Пиязды аршып, ұсақтап тураймыз. Сосын табаға майды құйып, қыздырамыз. Қызып тұрған майға пиязды салып, қуырып аламыз. Кейін табаға тартылған етті салып, жақсылап қуырып аламыз. Дәміне қарай тұз бен қара бұрышты қосамыз. Қалауыңызша паприка қоссаңыз да болады.
4. Қамырды күлшелерге бөлеміз
Қамырды бірнеше бөліктерге бөліп, домалақ пішін береміз. Сосын бетін жауып, тындырып қоямыз.
5. Соус дайындаймыз
Майонез бен кетчупты ыдысқа саламыз. Қызанақты жіңішке етіп тураймыз. Қатты ірімшікті де жіңішке етіп турап аламыз. Сосын қамырды түйеміз.
6. Чизбургерлерді жинаймыз
Қамырдың әр бөлігін жайып, ішіне салмасын саламыз. Алдымен қуырылған тартылған етті, сосын қызанақ пен қатты ірімшікті саламыз.
7. Чизбургерді пісіреміз
Чизбургерлерді 180 градусқа, алдын ала қызып тұрған пешке салып, 20-30 минутке қойып, пісіріп аламыз. Піскен чизбургерлердің бетіне жұмыртқаның сарысын жағып шығамыз.
Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/lady/2105997-chizburgerdi-uide-qalai-zhasauga-bolady-ariana-daurenqyzynyng-tasili/
Егер сіздің лақапатыңыз ережелердің талаптарына сәйкес келмесе, оны 4 қазанға дейін өзгертіңіз. Әйтпесе, ол автоматты түрде ауыстырылады.