Табадағы орама нан: Ариана Дәуренқызынан өзбек "ханымының" рецебі
Жарияланған күні:

Орама нан тағамы көпшіліктің сүйіп жейтін тағамдарының бірі екені сөзсіз. Өзбектің "ханым" деп аталатын тағамын табада қалай пісіруге болады? Бүгінгі рецепттен біле аласыздар.
Ел арасында кеңінен танымал орама нан тағамын табада қалай пісіруге болады? Фудблогер Ариана Дәуренқызы бүгін сіздерге дәмді тағамның ерекше дайындалу жолымен таныстыратын болады. Танымал блогердің YouTube арнасынан, сондай-ақ, осы және өзге де танымал тағамдардың рецептілерімен таныс бола аласыздар.
Сипаттамасы
Асхана: Азия
Санаты: басты тағам
Дайындалу уақыты: 40 минут
Дайын болу уақыты: 45 минут
Құрамы
Ұн - 500 гр
Жылы су - 220 гр
Тұз - 1 шай қасық
Жұмыртқа - 1 дана
Тартылған ет - 300 гр
Картоп - 2-3 дана
Пияз - 1 дана
Сәбіз - 1 дана
Өсімдік майы - 30 мл
Дайындалуы
1. Қамыр илейміз

Ұнды елеп, жұмыртқаны қосамыз. Жылы суға тұзды салып, ерітіп аламыз. Сосын ұнға қосып, орташа тығыздықтағы қамыр илейміз. Бетін жауып, тындырып қоямыз. Қамыр жабыспау үшін, 10 минуттан кейін алып, иін қандырғанша тағы бір рет илеп, тындырған дұрыс.
2. Салмасын дайындаймыз

Тартылған етке картопты ұсақ шаршы түрінде турап, қосамыз. Сосын тұзы мен бұрышын дәміне қарай қосамыз. Үстінен сұйық май құйып, жақсылап араластырамыз.
3. Пияз бен сәбізді қуырамыз

Қызып тұрған табаға пиязды турап салып, 2-3 минут, мөлдір болғанша қуырып аламыз. Сәбізді үккіштен өткізіп, пияздың үстінен қосып, қуырамыз. Дәміне қарай тұз, бұрыш пен дәмдеуіштерді қосамыз. 1 қасық томат пастасын қосып, тағы қуырамыз. Үстінен 1 стакан су құйып, 10 минут баяу отта қайнатамыз.
4. Қамырды жаямыз

Қамырды жұқа етіп жайып, бетіне сұйық майды жағып шығамыз. Сосын қамырды видеодағыдай етіп төрт бөлікке бөліп, әр бөлікті үшбұрыш пішінінде теңдей етіп кесеміз.
5. Орама нанды түйеміз

Қамырдың әр бөлігіне салмасын салып, ораймыз. Орама түйген кезде, ішінен салмасы шықпас үшін, екі жақ шетін де жабуды ұмытпаңыз.
6. Орама нанды пісіреміз

Дайын болған орама нанды табаға саламыз. Орамаларды табаға салған кезде, оның әрқайсысын тағамның сорпасына аунатып алған дұрыс, сонда орама нан бір-біріне жабыспайтын болады. Осылайша, сүйікті тағамыңызды 40-45 минут, баяу отқа қойып, пісіріп аласыз.
Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/food/recipes/2085866-tabadagy-orama-nan-ariana-daurenqyzynan-ozbek-hanymynyng-retsebi/