jitsu gif
    Бізбен бірге қатарынан болған күндеріңіз

    Алма қосылған жұмыртқасыз шарлотка: Ризадан ең дәмді рецепт

    Жұмыртқасыз шарлотка. Скриншот
    Жұмыртқасыз шарлотка. Скриншот: YouTube/Riza Nurlankyzy

    Жұмыртқасыз шарлотка жайлы естуіңіз бар ма? Алма мен корица қосылып жасалатын десерттің рецебімен бүгінгі материалда таныс бола аласыздар.

    Шарлотканы жұмыртқасыз да пісіруге болады. Ол үшін, қолыңызда айран, алма және корица сияқты негізгі құрам болса болғаны. Фудблогер Риза Нұрланқызы ерекше рецепт ұсынады.

    Сипаттамасы

    Асхана: Француз

    Санаты: десерт

    Дайындалу уақыты: 20 минут

    Дайын болу уақыты: 35-40 минут

    Құрамы

    Ұн - 140 гр

    Қамыр қопсытқыш - 10 гр

    Қант - 150 гр

    Жарма ұнтағы - 140 гр

    Сұйық май - 100 мл

    Айран - 250 мл

    Ас содасы - 0,5 шай қасық

    Алма - 4 дана

    Корица - 1 шай қасық

    Дайындалуы

    1. Айранға ас содасын қосамыз

    Айранға ас содасын қосамыз. Скриншот
    Айранға ас содасын қосамыз. Скриншот: YouTube/ Riza Nurlankyzy

    Айранға жарты шай қасық ас содасын қосып, жақсылап араластырамыз. Қоспаны жарты сағатқа қойып қоямыз. Сонда айран көтерілетін болады.

    2. Қамырдың негізгі құрамын араластырамыз

    Қамырдың негізгі құрамын араластырамыз. Скриншот
    Қамырдың негізгі құрамын араластырамыз. Скриншот: YouTube/ Riza Nurlankyzy

    Ұнға қант, жарма ұнтағы, қопсытқышты салып, жақсылап араластырамыз. Оның үстіне сұйық майды қосамыз. Сондай-ақ, ашыған айранды қосып, жақсылап араластырып, біркелкі қамыр дайындаймыз.

    3. Алманы дайындаймыз

    Алманы ұсақтап турап, корицамен араластырамыз. Скриншот
    Алманы ұсақтап турап, корицамен араластырамыз. Скриншот: YouTube/ Riza Nurlankyzy

    Алманы жассылап жуып, ұсақ, шаршы етіп тураймыз. Үстінен корицаны қосып, жақсылап араластырып аламыз. Дайын болған алманы қамырға қосып, араластырамыз.

    4. Шарлотканы әсемдейміз

    Шарлотканы безендіреміз. Скриншот
    Шарлотканы безендіреміз. Скриншот: YouTube/ Riza Nurlankyzy

    Екі алманы ортасынан бөліп, видеодағыдай етіп, жұқа тілімдерге тураймыз. Сосын шарлотканың бетіне әсемдеп, раушан гүлі сияқты қойып, безендіріп шығамыз. Алдын-ала 180 градуста қызып тұрған пеште, 35-40 минутқа қойып, пісіреміз. Осылайша, жұмыртқасыз дайындалатын алма шарлоткасы дайын болып шығады.

    Алма қосылған жұмыртқасыз шарлотка: Ризадан ең дәмді рецепт

    Барлығын бірінші болып біліп отырыңыз

    Бізге жазылып, Қазақстанның өзекті жаңалықтарынан, қызықты суреттер, видеолар мен эксклюзивтерден хабардар болыңыз.

    Instagram
    Сақтаулылар
    Мұнда әзірше бос
    Жарияланым парақшасында «
    » батырмасын қолданып, оны сақтаулылар тізіміне қосыңыз.