jitsu gif
    Бізбен бірге қатарынан болған күндеріңіз

    Хит рецепт: Ақнұр Тілекқызынан картоп қосылған чебуректер рецебі

    Картоп қосылған чебуректер. Скриншот
    Картоп қосылған чебуректер. Скриншот: YouTube/ Aknur Tilekkyzy

    Чебуректерді әдетте ет қосып даярлайтыны баршаға аян. Алайда оның картоп қосылған нұсқасы да бар екен. Дәмі тіл үйіретін мұндай чебуректердің рецебімен бүгінгі материалда таныс бола аласыздар.

    Чебурек - қырым татарларының ұлттық тағамдарының бірі. Әдетте етпен әзірленетін ұлттық тағамды, картоп және жасыл пияз қосып та дайындауға болады екен. Фудблогер Ақнұр Тілекқызы бүгін сіздерге осы рецептпен таныстыратын болады.

    Сипаттамасы

    Асхана: Қырым татарлары

    Санаты: басты тағам

    Дайындалу уақыты: 40 минут

    Дайын болу уақыты: 5 минут

    Құрамы

    Ұн - 500 г

    Cүт - 50 г

    Өсімдік майы - 460 мл

    Жасыл пияз - дәміне қарай

    Картоп - 500 г

    Тұз - дәміне қарай

    Қара бұрыш - дәміне қарай

    Су - 250 мл

    82,5% сары май

    Дайындалуы

    1. Қамыр илейміз

    Қамыр илейміз. Көрнекі сурет
    Қамыр илейміз. Көрнекі сурет: pixabay.com

    Қайнаған суға үш ас қасық өсімдік майы, бір шай қасық тұзды саламыз. Ұнды бөлек ыдысқа електен өткізіп, дайындап аламыз. Ортасын ашып, суды құйып, қамыр илей бастаймыз. Дайын болған қамырды 15-20 минутқа тындырып қоямыз.

    2. Салмасын дайындаймыз

    Салмасын дайындаймыз. Скриншот
    Салмасын дайындаймыз. Скриншот: YouTube/ Aknur Tilekkyzy

    Картоптың қабығын аршып, суға салып, қайнатамыз. Тұз қосамыз. Картоп піскен соң, суын төгіп, сүт, сары майды қосып, пюре жасаймыз. Жасыл пиязды ұсақтап турап, картопқа қосамыз. Салмасына дәміне қарай тұз бен қара бұрыш қосамыз. Барлығын жақсылап араластырамыз.

    3. Чебуректерді түйеміз

    Чебуректерді түйеміз. Скриншот
    Чебуректерді түйеміз. Скриншот: YouTube/ Aknur Tilekkyzy

    Тындырылған қамырды алдымен бірнеше бөліктерге бөлеміз. Сосын әр бөлікті орташа қалыңдықта жаямыз. Ортасына салмасын салып, екі жақ шетін түйеміз.

    4. Чебуректерді пісіреміз

    Чебуректерді пісіреміз. Скриншот
    Чебуректерді пісіреміз. Скриншот: YouTube/ Aknur Tilekkyzy

    Қазанға өсімдік майын құйып, қыздырамыз. Чебуректерді майға салып, екі жақ беті қызарғанша жақсылап қуырып аламыз. Осылайша картоп қосылған дәмді чебуректер дайын болып шығады.

    Хит рецепт: Ақнұр Тілекқызынан картоп қосылған чебуректер рецебі

    Барлығын бірінші болып біліп отырыңыз

    Бізге жазылып, Қазақстанның өзекті жаңалықтарынан, қызықты суреттер, видеолар мен эксклюзивтерден хабардар болыңыз.

    Instagram
    Сақтаулылар
    Мұнда әзірше бос
    Жарияланым парақшасында «
    » батырмасын қолданып, оны сақтаулылар тізіміне қосыңыз.