Top.Mail.Ru

Сайт нұсқасы

ru kz

Зектілері

Судың организм үшін қауіпті екенін қалай білуге болады

Опубликовано:

Фото
Көрнекі фото: pexels.com

Бөтелкедегі таза су ретінде сатылатын судың қалай жасалатынына қатысты сан түрлі пікір айтылып жатыр. Осы орайда ресейлік білікті маман Елена Саратцева мұндай суды ішпес бұрын не нәрсеге мән беру керек екеніне тоқталды деп жазады Прайм агенттігі.

Оның сөзінше, ең алдымен судың түсі мен дәмін тексеру керек.

"Егер түсі суға тән емес және жағымсыз иіс болса судағы микроағзалар көрсеткіші нормадан көп. Салдарынан асқазан-ішек жолдарына зақым келуі мүмкін", - деді Елена.

Сарапшы бөтелке дұрыс жабылмаған болса да, күмән туындайтынын жеткізді. Ыдыстың материалы мен түсі де маңызды, дейді ол.

  • Қаралау келген шыны бөтелке ең қауіпсіз.
  • Полимерлік ыдыста су қызған кезде зиянды қоспалар пайда болуы ықтимал.
  • Ал ашық түсті шыныға күн түссе зиянды болмақ.

Еленаның айтуынша, жалған немесе мүлдем пайдасыз су да болады екен. Осыған мән беріп, сертификатын тексеру керек, дейді ол.

Сонымен қатар, минералды немесе емдік сулардың кейбір түріне Еуразиялық экономикалық одақ сертификаты қажет. Егер ол болса, тауардың сапасы әлдеқайда жоғары деген мағынаны білдіреді екен.

Еске сала кетсек, осыған дейін тіршілік көзі болып саналатын судың пайдасы туралы кеңінен ақпарат ұсынған едік.

Ғалымдар адам ағзасының 65-75 пайызы судан тұратынын дәлелдеген. Осыған байланысты кейінгі кездері денсаулық жақсы болуы үшін күніне екі литр су ішу керектігі талқыланып жүр. Бұл туралы толық ақпарат сілтемеде.

Сонымен қатар бөдене жұмыртқасы мен ешкі сүтінің пайдасы туралы жазған болатынбыз.

Мақаланың түпнұсқасы: https://kaz.nur.kz/kaleidoscope/1887195-sudy-organizm-sin-kauipti-ekenin-kalaj-biluge-bolady/

pixel